Home » Activiteiten

Huis Ibu

Het stadje Goslar (ongeveer 20 min. rijden) is de moeite waard om een dag heen te gaan, gewoon lekker slenteren door de Altstad of met een koets of treintje je door het stadje laten rijden. In Goslar kunt u onder andere de beroemde Kaiserplatz bezichtigen.

Een ander pittoresk stadje om aan te bevelen is Wernigerrode (voormalig Oost-Duitsland) 

In Braunlage kan je met een gondellift omhoog en zomers met een step de berg af! Is heel leuk voor kinderen (en volwassenen). In de winter is de Wurmberg bij uitstek geschikt om te skieen of rodelen. Er is 10 km aan pistes en een rodelbaan van 1,5 km.

In Bad Sacha is een indoor belevenis zwembad met reuzeglijbaan.Verder zijn er overal wandelroutes en kan je vanuit ons huis een mooie wandeling maken.  

De Brocken is het hoogste punt (1142m) van de Harz. (bij Torfhaus) Daar kan je, niet ver buiten Altenau, naartoe wandelen. Er gaat ook een stoomtrein naar toe.

Als je lekker wilt ontspannen....in Altenau is een geheel nieuw sauna complex gebouwd, zie  www.kristalltherme-altenau.de/

Er zijn diverse eetgelegenheden in het dorp. Bij bakkerij Mooks in de hoofdstraat is een konditorei gevestigd waar je koffie met gebak kunt eten. Verder kan je bij de slagerij lekker eten en zijn er nog meer restaurantjes.

Verder zijn er in het dorp ook quads, skies, sleetjes en mountainbikes te huur. 

Let op, de slagers zijn zaterdag alleen s'ochtends open. De bakker is ook zondag open.

In ons huis liggen allerlei folders met activiteiten in de omgeving en in het dorp is een VVV kantoor.

Zie ook de site www.harzinfo.de/ en www.altenau.de/