Home » Omgeving huis Ibu

Omgeving

Achter het huis ligt op ongeveer 200 meter een (gratis) kindvriendelijk openlucht woudzwembad en restaurant. Naast het zwembad zijn een 3 tal tennisbanen. Het water in het zwembad is afkomstig uit de nabij gelegen heuvels en stroomt als beek de kleine Oker ook langs het huis.

Naast tuinmeubilair op het terras (tuinstel, parasol en ligstoelen) is er een prieeltje waar u lekker in de buitenlucht kunt eten/lezen, kortom genieten.

Aan de oostzijde van het huis staat een carport met daarnaast een grote trampoline voor de kinderen. 

De woning ligt op een grondoppervlakte van 1500 m2 is in 1924 gebouwd. Toentertijd was het huis van de burgemeester van het bergstadje (2000 inwoners) Altenau (kreis Goslar in Harz natuurpark in Niedersachsen). Het dorp ligt op ongeveer 600 meter hoogte.

Vanuit het huis liggen er kilometers wandel, langlauf- en mountainbikeroutes. Op 100 meter van het huis (heuvel op) kom je op de vlakte van de Muhlberg uit. (langlaufpistes) s’Winters zijn er in het dorp op kleine schaal skimogelijkheden. (slee in woning aanwezig) 

365 dagen per jaar is de bakker in het dorp geopend vanaf 07:00 uur (nieuwjaarsdag vanaf 12:00 uur)
De hoofdstraat van het dorp ligt op opgeveer 600 meter van het huis. (lopend de broodjes bij de bakker ophalen is een redelijke optie)

Konditorei/Spar/drogist/slagerijen/arts/diverse restaurants en een VVV zijn in het dorp aanwezig.